Temple of Heaven en Pearl Market - Reisverslag uit Peking, China van Marlou, Igor en MaJin - WaarBenJij.nu Temple of Heaven en Pearl Market - Reisverslag uit Peking, China van Marlou, Igor en MaJin - WaarBenJij.nu

Temple of Heaven en Pearl Market

Blijf op de hoogte en volg Marlou, Igor en MaJin

04 September 2012 | China, Peking

Na gisteren een dag aan het zwembad te hebben doorgebracht, was het vandaag weer tijd om iets te ondernemen. De ene dag staat in het teken van de kinderen en de andere dag doen we iets wat wij graag willen. Vandaag stond de Temple of Heaven en de Pearl Market op ons lijstje en niet alleen op dat van ons, maar ook nog op die van 3 andere gezinnen.

De Hemelse Tempel en de Pearl Market liggen tegenover elkaar, dus ze zijn goed te combineren. Om 9.30 uur hebben we de shuttle bus bij het hotel gepakt, die ons naar het centrum van Beijing bracht. Van hieruit zijn we met de metro verder gegaan. Best spannend als je dit nog nooit hebt gedaan, maar we hadden een ervaringdeskundige bij ons dus we hadden er alle vertrouwen in dat we op de plaats van bestemming zouden komen en dit gebeurde uiteindelijk ook. We zijn gestart bij de Temple of Heaven, want het is natuurlijk niet praktisch om met een koffer vol aangekochte spullen dit park te betreden. De Tempel van de Hemel ligt in een uitgestrekt park in het zuiden van Beijing. Hier leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de gunst van de goden af te smeken voor de volgende oogst. De godsdienst die daarbij hoort is het daoisme. Tegelijk was deze band met de hemel natuurlijk ook de legitimatie van hun bewind.
Het tempelcomplex bestaat uit de grote ronde hal waar voor de goede oogst werd gebeden, de hal van keizerlijke onthouding (de keizer moest 3 dagen vasten alvorens aan de ceremonie deel te nemen) het open altaar van de hemel, en enkele bijgebouwen.
In het park rondom de tempel zijn vaak activiteiten.

Het was opnieuw een hele zonnige dag, maar er stond een heerlijk windje dus het was prima te doen. Eenmaal binnen op het complex zagen we al snel de plaatselijke bevolking die hier regelmatig samen komt om te kaarten, te haken of te breien (de vrouwen), muziek te maken of te dansen. Daarnaast kan iedereen deelnemen aan een potje Chinees voetbal en dat hebben Jan en Igor met veel plezier gedaan. Het is natuurlijk moeilijk om toe te geven, maar dit viel best nog wel tegen. Toen we de heren eindelijk weer mee verder kregen zijn we doorgelopen naar het midden van het complex, waar de Hoofd Tempel stond. Dit is een prachtig mooi rond gebouw met mooie tekeningen en kleuren. Daar omheen lagen nog meerdere prachtige gebouwen, dus we hebben onze ogen uitgekeken en weer tal van prachtige foto's geschoten. Via het omliggende park zijn we weer terug naar de uitgang gelopen en ook hier zagen we weer allerlei activiteiten . Zouden ze in Nederland ook eens meer moeten doen, want dit geeft wel een hele bijzondere sfeer.

Eenmaal weer buiten het complex zijn we via een loopbrug (gewoon de weg oversteken behoort hier niet tot de mogelijkheden) naar de overkant gelopen, naar de ingang van de Pearl Market. Nadat we nog snel even wat kipnuggets naar binnen hadden gewerkt zijn we met z'n allen naar binnen gegaan. In eerste instantie hadden we afgesproken om om 16.00 uur weer te verzamelen, maar 2 van de gezinnen hebben het niet zolang volgehouden en zijn eerder terug naar het hotel gegaan. Wij laten ons niet zomaar kennen, dus wij zijn wel verder op koopjesjacht gegaan. Jan en Igor hebben er echt een nieuwe hobby bij, want die twee zijn echt niet te stoppen. Het is dat de aangeboden spullen ons hier enorm tegenvielen, anders had er vast en zeker weer een extra koffer aan te pas moeten komen. Natuurlijk zijn we hier niet met lege handen weggegaan, maar het is niets in vergelijking met de aankopen op de Silk Market. Het is zelfs zo erg dat Jan en Igor morgen nogmaals naar de Silk Market gaan met z'n tweeen, terwijl de vrouwen met kids hier achterblijven. Het moet echt niet gekker worden. Mijn ding is het niet, al die opdringerige mensen die steeds voor je neus opduiken en constant aan je zitten. Voordat we aan de terugreis zouden beginnen (zonder ervaringsdeskundige) hebben we nog even bijgetankt bij de Starbucks. Toen kon het avontuur beginnen en wat zijn we trots op ons zelf, want zonder al te veel problemen stonden we weer op tijd op de plek waar de hotel shuttle bus ons weer op zou pikken.
Uiteindelijk waren we om 18.30 uur in het hotel en opnieuw besloten we hier dan maar een hapje te eten. Daarna zijn we gelijk naar de kamer gegaan en is Jibin gaan badderen, terwijl ons meisje lekker op haar bed heeft liggen DS-en, zonder lastig te worden gevallen door haar broertje.

De busreis is voor Jibin trouwens weer goed verlopen en wat is het toch een vrolijk joch wat van tijd tot tijd ook wel zijn kuren heeft. Vandaag heeft hij bijna (zie foto, waarop hij zijn zin niet heeft gekregen) de hele dag lopen zingen en kletsen en hij schijnt er geen enkel probleem mee te hebben dat wij hem niet verstaan. Begrijpen doen we hem steeds beter en hij ons ook en dat is veel belangrijker. Morgen wat mij betreft weer een rustig dagje. MaJin blijft in ieder geval bij mij en gaat weer lekker zwemmen en als het een beetje mee zit ook nog wat huiswerk maken en Jibin ....., dat zien we morgen wel. Hij vindt zwemmen heerlijk, maar rondgereden worden in de buggy is voor hem ook geen straf. We kijken wel even hoe zijn pet staat en wat zijn vriendje Sem doet.

• 04 September 2012 - 17:31

Karin:

Wat een geweldige(!) foto's weer! Ik heb jullie jochie al zien (en horen) schateren van het lachen maar oh, wat kan hij ook boos/verdrietig kijken,zeg! Maar eigenlijk ook wel weer mooi dat ie dat durft te laten zien.

Als ik de foto's van De Temple Of Heaven zie, dan krijg ik zo'n zin om ook weer naar China te gaan. Liefst natuurlijk om ook nog zo'n schat op te halen maar dat zit er voor ons nu eenmaal niet meer in. Maar de wens om nog eens terug gaan samen met Fenna wordt op deze manier alleen nog maar groter!

Maar wat ik eigenlijk wil zeggen...ik mis jullie en.... NOG 4 NACHTJES !!!!
    Kusss van Kaat

• 04 September 2012 - 18:07

Ingrid:

En ook wij missen jullie en genieten van het verhaal en de foto's.
    Jammer dat de Silk Market tegenviel. Wij hadden 1,5 jaar geleden juist meer met de Pearl Market dan de Silk Market. Bij de Silk Market waren ze toen veel opdringeriger en duurder, terwijl ze bij de Pearl Market dezelfde koopwaar hadden. Maar fijn dat jullie van het park bij de Temple of Heaven zo genoten hebben. Daar zijn wij toen 2 keer naartoe geweest omdat het zo leuk was om tussen de chinezen te lopen en gewoon mee te kunnen doen aan de activiteiten.
    Youri is trouwens blij dat het met Jibin in de bus inmiddels goed gaat.
    Wij waren (i.v.m. studiedag) vandaag in de Efteling en toen we in de Bob gingen vroeg Youri zich af of dat ook wel goed zou gaan met Jibin of dat ie dan zou moeten spugen en of ie dan het beste vóór, achter of naast Youri zou kunnen zitten.....

Geniet morgen weer van een relax dag!

Groetjes van ons 4 aan jullie 4

• 04 September 2012 - 18:17

Margriet Rijnenp:

Ha luitjes, ik heb weer enorm genoten van je mail en van de
    prachtige fotos. Wat is het toch een mooi land en ben heel
    blij dat jullie ook aan het genieten zijn. Ook de kids genieten geweldig.
    Marlou en I gor nog een paar dagen en dan is het weer voorbij.
    Groetjes van mij. Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 04 September 2012 - 19:29

Wendy:

Vanmorgen zitten genieten van jullie verslag en nu alweer!!!!!
    Ik ga het nog missen volgende week.
    Veel plezier morgen bij de nieuwe dag.
    Jullie zijn echt aan het genieten dat kun je zien en lezen.

Groetjes Wendy

• 04 September 2012 - 19:41

De Cupidootjes:

Gisteren verstek laten gaan. Ben ik nu nog wel record houder??? Haha. Het blijft zo leuk om de berichtjes te lezen. En ook Bas doet heel trouw mee. We zouden zo weer terug willen naar Beijing en Chengdu. Zeker als we al die mooie foto's zien en die blije koppen van jullie .Goh wat maken jullie toch een bijzondere tijd door. Op en top geluk toch! Zo voelde ik het tenminste wel, de tijd dat wij in China zijn geweest, om nooit meer te vergeten. Jullie hebben gelukkig nog een aantal daagjes voor de boeg. Heerlijk genieten met zijn viertjes en straks staat het op Schiphol bomvol om jullie te verwelkomen. Ook weer een leuk vooruitzicht. Geniet van jullie dag morgen. Als ik het goed begrijp heerlijk aan het zwembad? En gaan jullie nog naar het Beihai park of andere plannen gemaakt? We kijken morgen weer wat jullie dan weer hebben beleefd.
    Liefs, Colette

• 05 September 2012 - 06:40

Karen:

wat bijzonder he dat je elkaar zo goed begint te begrijpen ook al spreek je niet dezelfde taal. en voor jullie het weten kletst Jibin alleen nog maar Nederlands. Prachtige en mooie foto's weer en ik geniet weer enorm van jullie verslagen.
    Geniet nog lekker van de laatste paar dagen!

liefs Karen Rene en Xem

• 05 September 2012 - 08:36

Carmen:

En alweer een mooi verhaal met foto's, helemaal top dat jullie dit doen!
    Tot over een paar daagjes
    Xx

• 05 September 2012 - 09:42

Edwin, Anita, Xue-Ling En Y.:

Dezelfde taal is totaal onbelangrijk, elkaar begrijpen met je hart des te meer! Fijn dat het zo goed gaat met jullie en jullie stoere vent.
    Vandaag weer een relaxdagje, dan morgen nog de laatste formaliteiten en dan is het ook zo weer tijd om richting Nederland te komen. Geniet nog even!
    Anita