Een zonnig dagje.
Blijf op de hoogte en volg Marlou, Igor en MaJin
03 September 2012 | China, Peking
Vanmorgen ging onze Chinese wekker al behoorlijk vroeg. Om precies te zijn om 6.30 uur, maar gelukkig heeft hij zich nog tot bijna 7.00 uur in zijn bedje kunnen vermaken. Toen was het over en uit met de rust en was hij gelijk nadrukkelijk aanwezig. Even hebben we met z'n drieen op bed liggen dollen en daarna is hij lekker tegen MaJin aan gaan zitten terwijl zij aan het DS-en was en zodoende konden Igor en ik op ons gemak om beurten douchen. Toen wij klaar waren hebben we de kids uit bed getrommeld en zijn we gaan ontbijten. Wij waren de eerste van onze groep, maar al gauw druppelde de rest binnen. Omdat we nergens naar toe zouden gaan, zijn we wat langer blijven hangen en hebben we gezellig met iedereen zitten kletsen. Na het ontbijt zijn we weer naar boven gegaan en na eerst de berichtjes op onze blog te hebben gelezen (kijken we elke ochtend erg naar uit) zijn we de zwemspullen gaan verzamelen en zijn we naar het zwembad gegaan. Noah was met ons mee gegaan terwijl haar papa en mama nog even wat andere dingen aan het doen waren. We hadden vandaag een helder blauwe lucht met een heerlijk zonnetje, dus een heerlijke vakantiedag. De meiden zijn weer de hele dag in het water geweest en slechts voor een lollie en wat eten en drinken zijn ze er even uit gekomen. Ook onze kleine keizer heeft zich weer goed vermaakt, maar deze keer is hij er niet zo lang in gebleven als afgelopen vrijdag. Ik moet ook zeggen hij was behoorlijk moe en om 12.00 uur lag hij dan ook alweer te pitten op ons ligbed. Hij heeft zeker anderhalf uur geslapen. Toen hij wakker was heeft hij lekker gegeten en toen was de motor weer opgeladen en kon er weer gezwommen worden. Inmiddels werd het steeds drukker aan het zwembad, bijna allemaal reisgenoten, en werd er door de kids leuk met elkaar gespeeld. Op een gegeven moment had ons mannetje er genoeg van en is lekker bij ons op het bed komen zitten. Hij heeft toen een rijstkoekje gekregen en dat heeft hij lekker op zitten peuzelen. Toen wilde hij er nog een, maar ik wilde dat hij eerst iets zou drinken, voordat hij dat tweede koekje zou krijgen. Nou, daar was meneertje het niet mee eens en dat heeft hij dan ook duidelijk laten merken en wel zo'n 40 minuten. Hij maakte er een een heel drama van (zonder tranen), maar wij gaven ons niet gewonnen. Pas toen we uiteindelijk terug waren op de kamer heeft hij wat gedronken en heeft hij dus het koekje gekregen. Dit is hij echt niet gewend, want volgens mij werd hij in het tehuis op zijn wenken bediend. Zo ook zijn jongere vriendje Sem, want die vertoont hetzelfde gedrag. Wat kunnen die jongens te keer gaan als ze hun zin niet krijgen.
Nu Jibin steeds vaker bij mij komt hangen en knuffelen, vraagt MaJin ook om wat extra aandacht. Natuurlijk geven wij hier ook gehoor aan, want de afgelopen week heeft ze zich heel lief op de achtergrond gehouden, maar nu vindt zij dat Jibin ook weleens even kan wachten en gelijk heeft ze. Vannavond heeft Igor haar rug lekker gemasseerd, zodat ook hij even een op een aandacht aan zijn dochter kon schenken. Hier kan ze dan echt van genieten. Nu liggen beide kids weer lekker in bed en ga ik er vanavond ook niet al te laat in. Igor gaat zodadelijk nog op pad met de buurman, dus maar afwachten hoe laat die weer binnen komt vallen. Morgen weer een drukke dag.
MaJin wilde vandaag eigenlijk nog een berichtje typen voor groep 5a, maar het zwemmen heeft het uiteindelijk gewonnen. Sorry juf Patricia, juf Angelique en klasgenoten misschien later deze week nog een keer.
Ik krijg net op de valreep nog een mailtje van een van onze reisgenoten, waarin staat dat onze gids heeft gebeld en alle documenten vanuit de provincies zijn in orde. Het visum voor de kinderen kan nu dus geregeld worden en dit betekent dat we aanstaande zaterdag met z'n allen terug vliegen naar Nederland. Nu ik dit zit te typen, begint het toch wel een beetje te kriebelen. We hebben het hier echt reuze naar onze zin, maar het idee dat we over 5 dagen onze familie en vrienden weer zien is toch ook wel erg aanlokkelijk. Klinkt velen vast bekent in de oren.
Tot snel allemaal.
03 September 2012 - 19:55
Joyce:
Ha familie,
Heerlijk om steeds weer die leuke verhalen te lezen. Net of we er toch een beetje bij zijn. En wat een prachtige foto's elke keer weer. Zit iedere dag met een big smile te kijken.
Geniet nog lekker met elkaar!!!
Dikke kus voor jullie alle vier XXXXXXXXXXXXX
Joyce -
03 September 2012 - 21:03
Karin:
Hallo lieverds!
Ik vind dat jullie nu wel lang genoeg weggeweest zijn, hoor! Heel leuk die verhalen en foto's maar ik vind het nu wel tijd voor 'live'. En nee, Skype is niet 'live' genoeg :-) ! Maar wel HEEL leuk! Moest zo lachen vanmiddag toen Jibin iedere keer weer heel hard 'Halloooooo' riep. Fenna en haar vriendinnetje hebben het tot ze weer naar school gingen nog na zitten doen, en iedere keer lagen ze weer helemaal in een deuk.
Ik tel weer verder af... nog 5 nachtjes!
Kusss! -
03 September 2012 - 21:38
Sandra:
Hoi,
Wat ziet er dat al natuurlijk uit, zo met zijn 4 tjes, alsof jullie al heel lang samen zijn. Lief, dat kusje tussen MaJin en Jibin. 5 dagen zijn zo voorbij, ik kan me voorstellen dat jullie graag naar huis gaan. Geniet er nog even van!
Sandra, Marcel en Eline -
04 September 2012 - 05:05
Jolanda:
hoi, Ik heb nu nachtdienst en heb net je verhaal weer gelezen. Natuurlijk weer hartstikke leuk, maar het skype moment van vanmiddag was helemaal super. wat een lekker menneke. En wat een groot verschil al met vorige week.
Die twee zijn echt al broer en zus, zoals ze op elkaar reageren. Leuk om te zien.
Geniet er nog van en tot gauw.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Tante Jolanda -
04 September 2012 - 06:44
Karen , Rene En Xem:
wat heerlijk dat jullie lekker in het zwembad kunnen liggen, gewoon relaxen en inderdaad vakantiegevoel. toch weer een voordeel om in de zomer naar China te gaan :-)
het gevoel van naar huis mogen gaan herkennen wij ook. Nu naderhand zeggen wij echter dat wer zo weer terug willen hahaha
geniet nog lekker van de laatste dagen
liefs Karen -
04 September 2012 - 08:58
Wendy:
Heerlijk zo'n dagje er tussendoor toch!!!
Lekker even niets moeten.
Geniet van de tijd met elkaar want vanaf volgende week moeten er ook weer een hele hoop dingen en zal het best even Wennen zijn thuis met zijn vieren.
Liefs Wendy -
04 September 2012 - 11:06
Edwin, Anita, Xue-Ling En Y.:
Wat een heerlijke "vakantie"foto's!
Maar vooral: fijn dat alle documenten in orde zijn. Jullie kunnen nu rustig gaan genieten en dan zaterdag terug naar Nederland. Heerlijk een ritme gaan opbouwen in jullie eigen huis!
Veel plezier nog!
Anita -
04 September 2012 - 11:58
Annemarie (de Jullie Onbekende):
....en ik kijk elke dag weer uit naar een gezellig verhaal van jullie! :-) Wat een prachtige foto's ook vandaag weer. Volgens mij hadden jullie nog wel wat zomervakantie verdiend; toen jullie vakantie hadden was de zon ook met vakantie. Die foto van een slapende Jibin is om jaloers op te worden...wat ligt hij daar heerlijk, zou zo willen ruilen. Veel plezier nog daar! -
04 September 2012 - 15:07
Patricia Melsen:
Lieve Marlou, Igor, MaJin en Jibin
Wat zien jullie er gelukkig uit met z'n viertjes! Jullie mogen trots zijn op jullie kanjers! Hoop Jibin snel te mogen ontmoeten. Wat een heerlijk jong is het zeg! Geniet nog van jullie tijd in China.
Groetjes Patricia (Kern)