Een Top dag met hoofdletter T - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marlou, Igor en MaJin - WaarBenJij.nu Een Top dag met hoofdletter T - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marlou, Igor en MaJin - WaarBenJij.nu

Een Top dag met hoofdletter T

Blijf op de hoogte en volg Marlou, Igor en MaJin

25 Augustus 2012 | Nederland, Amsterdam

Na een redelijke nacht en wat doezelen in de ochtend, moesten we ons ineens haasten om nog op tijd aan het ontbijt te verschijnen. Opnieuw hebben de kinderen lekker aan de noodles gezeten en wij gewoon aan een broodje met ei en bacon. We hadden vandaag geen verplichtingen en geen excursie op het programma staan, dus besloten we even gas terug te nemen. Na het ontbijt zijn we dus weer even naar de kamer gegaan en hebben MaJin en Jibin gezellig zitten spelen. De interactie tussen die twee is steeds beter en zowel MaJin als Jibin genieten daar zichtbaar van. En van twee blije kinderen worden de ouders automatisch ook blij. Het voelt al zo vertrouwd samen, alsof we al een hele tijd bij elkaar zijn. Jibin is op dit moment nog wel het meest gericht op Igor, maar ik kan hem ook zonder problemen omkleden, verschonen en knuffelen. Alleen als papa de kamer uit gaat zonder zijn mannetje, dan is Jibin het daar niet helemaal mee eens. Samen zijn de mannen dan ook nog even boodschappen gaan doen en natuurlijk kon papa het niet laten om een t-shirt voor zijn zoon te kopen met daarop de tekst: My favourite trouble maker. MaJin en ik zijn gewoon op de kamer gebleven en ons meisje heeft weer even een berichtje voor groep 5a achtergelaten. Om een uur zijn we samen met onze reisgenoten het centrum van Chengdu ingegaan en weekend of niet, volgens mij is het hier altijd druk. We hebben nog wat geshopt en als afsluiting wilden we nog even een kop koffie nuttigen bij Starbucks, maar net voor de ingang van Starbucks zat echter een soort kapperszaak en de meiden werden handig naar binnen gelokt. MaJin en Noa mochten plaatsnemen op een stoel en werden vervolgens vakkundig onder handen genomen. Langzaam ontstond er een waar meesterwerk en het ene bling bling speldje na het andere werd erin gestoken. Wij vroegen ons inmiddels af wat dit geintje eigenlijk ging kosten, want dat het niet voor niets zou zijn was inmiddels wel duidelijk. Het eindresultaat was prachtig en de rekening toch wel iets te hoog naar onze zin, dus de helft van de bling, bling werd weer verwijderd en uiteindelijk hadden we toch nog steeds 2 blije meiden en tevreden papa's en mama's. In de tussentijd heeft Jibin zijn eerste Nederlandse woordjes geleerd; papa, neus, mond, oor en kusje. Deze laatste deelt hij ook met regelmaat uit aan ons drieen. Eenmaal weer terug op de kamer hebben MaJin en Jibin een knuffelgevecht gehouden. De pluche knuffels (even voor de duidelijkheid) vlogen door de kamer en een lol dat ze samen hadden. Igor's familie is hier via skype getuigen van geweest. Daarnaast is verstoppertje ook een zeer geliefd spelletje. Vanavond zijn we aan de overkant wat gaan eten. Vanaf de plaatjes hebben we besteld en ik moet zeggen ik heb prima gegeten en dat voor 12,50 euro voor 4 volwassenen en 4 kinderen en je wil niet weten wat er nog mee terug is gegaan. Ook Jibin heeft lekker zitten eten en het zag ernaar uit dat hij wel wat dingen herkende. Na het eten zijn we gelijk weer terug naar het hotel gegaan om de kids op tijd in bed te leggen. Tenslotte is het morgen weer vroeg dag, want dan gaan we naar het Panda Reservaat. Wat hebben we hier ontzettend veel zin in.

PS Eindelijk is het gelukt om ook de foto's te plaatsen bij het bericht; Nu officieel Jibin Jialin Hensen

• 25 Augustus 2012 - 16:29

Mirjam:

Hey familie Hensen,

Zo te lezen gaat het prima daar in Chengdu. En wat een leuke foto's! Laura vond de haren van MaJin prachtig! En wat een mooi manneke die Jibin. Laura zei, nu kunnen ze wel weer terugkomen toch? Haha, ze mist MaJin.
    Geniet nog lekker met zijn viertjes xxx

• 25 Augustus 2012 - 17:53

De Cupidootjes:

Oh, wat herkenbaar die trap bij het winkelcentrum. Ik zie Zhi nog zo gaan, tellend in het Chinees naar boven. Leuk zeg om de omgeving te herkennen. En dat zullen we morgen vast ook met de foto's van het pandareservaat. Wat fijn dat het zo goed gaat. Ik herken vee in je schrijvenl. Overdag de lol, lach en het gezellige gepraat, savonds de angst voor het slapen.......Maar gelukkig is hij nog niet uit bed gevallen. Bij Zhi moesten we echt kussens om het bed leggen, zo onrustig sliep hij.
    We hadden het er nog over he, hoe gaat de communicatie met een ouder kindje; wij zeiden; vanzelf! Maar volgens mij is het bij jullie niet anders toch! Je begrijpt elkaar gewoon he, het loopt gewoon allemaal!
    Leuk dat Majin en Jibin het goed met elkaar kunnen vinden en dat ze daar steeds meer zelf van gaan genieten. Hoe leuk om te zien!
    Veel plezier morgen in het pandareservaat. Leuk daar hoor, jullie zullen vast genieten.
    Liefs, Colette

• 25 Augustus 2012 - 18:12

Liesbeth:

Wat fijn dat het zo goed gaat. We hoorden vandaag van Shiraya en Patricia de Skype-verhalen. Leuk hoor. En morgen naarde panda's wouw. Geniet er van. Gr. Liesbeth

• 25 Augustus 2012 - 18:29

Jacqueline Jeroen En Jeroentje:

Hoi Hoi
    We hebben net weer jullie verslag gelezen naar China .Jeroentje heeft alle foto`s bekeken en vind het erg leuk dat er een broertje is ,hij had wel veel vragen maar nu begreep hij het wel waar dat broertje `ineens`vandaan komt.
    Hij heeft al gelijk een cadeautje voor hem zijn traktor die nu te klein voor hem is krijgt een grondige schoonmaakbeurt en word klaargezet als jullie er weer klaar voor zijn om naar de camping te komen
    We blijven jullie verhalen volgen en krijgen zo nu en dan kippevel in de goede zin van het woord.
    Geniet er maar lekker van gezinnetje Hensen
    Groetjes vanuit de Beekse Bergen

• 25 Augustus 2012 - 19:19

Margriet Rijnen:

hoi luitjes,

Ik geniet van jullie verhalen en van jullie geluk.
    De foto s van jullie gezin zijn geweldig.mooi stel zijn jullie vieren.
    Hoop dat jullie een fijne nachtrust hebben en dan tot morgen.

Dikke kus tanre margriet.

• 25 Augustus 2012 - 20:09

Sandra:

Wat een prachtige verhalen en wat een mooie foto's. Heerlijk om jullie zo te zien genieten. Ennuh MaJin, wat een prachtig kapsel. Gaaf hoor!

Gr. Sandra, Marcel en Eline

• 25 Augustus 2012 - 20:42

Monique Van Beers:

Hoi Kanjers,

Wat leuk om al die mooie verhalen te lezen en die geweldige foto's te zien.....Heb moeite om het droog te houden hoor!!! Wat straalt de liefde van de foto's af.......Jibin en Majin zijn jullie kanjers maar jullie zijn ook kanjers......Ik heb zoveel respect voor jullie!! Nog een hele mooie tijd samen gewenst in China en natuurlijk straks weer lekker thuis genieten van elkaar. Blijf de mooie verhalen schrijven en wie weet komen we elkaar weer onverwachts tegen in het winkelcentrum!!! Dikke knuffel Monique

• 25 Augustus 2012 - 23:19

Jeroen, Yvonne & En-Ping:

ohhhh we zitten hier echt te genieten van de verhalen en de foto's... fantastisch!!! Wat een onwijs mooi gezinnetje zijn jullie, jullie stralen van het beeldscherm af. Veel plezier morgen bij de panda's!

Dikke kus van ons xxx

• 26 Augustus 2012 - 00:06

San:

Hoi allemaal!

Proficiat met het vierde Hensje in jullie gezin. We zijn blij dat we over niet al te lange tijd deze nieuwe landgenoot mogen verwelkomen. Youri en Rosalie kunnen niet wachten. Wat fijn om te horen en te zien dat de eerste dagen voorspoedig verlopen. Jammer dat jullie niet een maandje eerder Jibin mochten gaan halen... Als we die foto's zien, willen we ook weer naar China toe. Hopelijk doen we dat over enkele jaren, wellicht samen. Veel plezier bij de panda's. Geniet van het land en zijn inwoners.

Dikke knuffels Ingrid, San, Rosalie en Youri

• 26 Augustus 2012 - 07:09

Rene Karen En Xem:

zoo leuk die foto van de trap bij de starbucks. tegenover starbucks staat het hotel waar wij sliepen ( yinhe dynasty hotel)
    Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat met jullie!!!
    veel plezier vandaag in het Panda reservaat!!

liefs Rene Karen en Xem Tao

• 26 Augustus 2012 - 11:28

Jean-Paul, Patricia, Bibi, Mika & Fee:

Hoi fam. Hensen.
    Wat gaat het goed daar. We zien jullie genieten met zijn viertjes. Wat fijn voor MaJin dat het zo goed klikt met haar broertje. Hij is ook echt leuk. Ik kijk elke dag uit naar een nieuw verhaal en nieuwe foto's. Veel plezier bij de panda's.

Groetjes van Jean-Paul, Patricia, Bibi, Mika & Fee

• 26 Augustus 2012 - 12:52

Natasja:

Jaaaa daar is ie Jibin Hensen !! Gefeliciteerd met jullie zoon en broetje, eindelijk jullie manneke knuffelen en vasthouden.
    En wat fijn dat het zo goed gaat met hem en dat hij en MaJin het goed met elkaar kunnen vinden....super !!!
    Geniet nog even van het mooie China en jullie gezinnetje.
    Heerlijk om zo mee te kunnen lezen en weer een beetje het China gevoel kunnen "voelen".
    Nogmaals geniet, geniet, geniet, maar dat lukt vast wel :))

Lieve groet Natasja (mama van Yinthe en Xem)

• 26 Augustus 2012 - 20:25

Jalissa:

Hoi MaJin,

Je haren zien er heel mooi uit.
    Je broertje is heel erg schattig. Ik hoop dat jullie genieten in China.

Ik maak heel veel dingen voor jullie.

groetjes jalissa xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx